Van mogen naar moeten

Vandaag begint Faf in groep drie. Groep 3 is de oude eerste klas.

Hij is zich zeer bewust van deze overgang en ik heb dan ook als opdracht gekregen taartjes te kopen voor vanavond. Want het moet natuurlijk gevierd. Mijn bewegingsgrage kereltje zal vanaf nu aan banden worden gelegd en een lange schooldag zien door te komen zonder de leuke afleidingen van de speelhoeken. School zal nu een kwestie van moeten worden en hij zal die omschakeling helemaal op eigen kracht moeten maken. Op zich is dat een hele prestatie voor zo´n jong kind.

En ja hoor, dat mag best opgesierd worden met een zoetig schuimlaagje. Maar dan alleen vandaag.

Advertentie

17 thoughts on “Van mogen naar moeten

 1. Een bijzondere dag, spannend, ook voor jou als mam van zo’n grote zoon en daar mag zeker iets zoets na

 2. Als alles goed is, is hij er ook aan toe en heeft hij een reuze interessante en spannende dag, anders hadden ze toch wel een jaartje extra kleuterklas voorgesteld. Is hij om twee uur of drie uur vrij, dan zijn jullie nu onderweg met de gebakjes. Gefeliciteerd met de grote school Faf en de rest natuurlijk ook een beetje! 😉

 3. Mijn tweeling gaat ook naar groep 3. Ineens zijn ze geen kleuter meer. Maar ze zijn er wel ontzettend aan toe, want ze willen ook groot zijn en kunnen lezen zoals hun grote broer.

 4. Assyke, een groot “voorrecht” voor je kind, ik wens Faf (en jou) vooral veel plezier en succes.
  Doordat ik opgroeide in WO2 kon ik niet naar de kleuterschool (snik). Mijn vertier cq “opvoeding” vond vooral op de straat plaats, pas met 6 jaar kon ik naar de Lagere School. Dat vond ik in eerste instantie niet leuk want het was in mijn beleving een streng regiem ook al deed ik het in die periode niet slecht.

 5. Sluit me aan bij Reine. Zonder dansje dan, want dat lukt me niet meer. Maar Faf vindt jij nog belangrijker dan de ergens -met binnenrijm- op hem rijmende Khadaffi! En wie weet heeft die een juf of een meester, die hij zo leuk vindt, dat hij (een hele dag!) onderwijs doorkomt zonder kleerscheuren..en daarna met een verdiend gebakje!

 6. Kadaffi staat op omvallen, van harte gegund maar dan? Ik zie de verzameling krijsende idioten en vraag me af,………zou iemand een idee van democratie hebben of wordt het eenvoudig de volgende gek…..arm volk!

  Ik hoop dat Faf een leuke eerste schooldag heeft, een goed begin……… (dat werkt echt zo).

 7. dat zijn van die bijzondere momenten en niet alleen voor het kind.

  ik liet nog een berichtje voor je achter bij deelnemers schrijfopdracht
  groet je

 8. Maar zo’n school zal in groep 3 toch ook nog speelhoeken hebben en veel ontspanningsmomenten hebben ingebouwd? Die overgang gaat toch tegenwoordig geleidelijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s