Tajine met aardappel en vis

Benodigdheden:

  •     grote hapjespan
  •     stevige witte vis naar keuze
  •     vier middelgrote aardappelen
  •     1 rode en 1 gele paprika
  •     1 grote winterwortel
  •     olijf/zonnebloemolie
  •     drie teentjes knoflook
  •     twee tl komijnpoeder
  •     twee tl paprikapoeder
  •     zout
  •     halve citroen
  •     flink wat grofgesneden koriander

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken
Doe in de hapjespan de olie, de knoflook en de kruiden en zout
laat het heel even op een zacht vuur fruiten zonder dat de knoflook
bruin wordt,
leg dan de aardappels, de schijfjes paprika en wortel erboven op en
net zoveel water dat de aardappels maar net onder staan

doe de deksel half op de pan

laat het rustig pruttelen tot de aardappels bijna gaar zijn

doe dan de vis, de citroenschijfjes en de koriander erbij en laat het verder garen
zorg er voor dat al het water opgenomen is door de aardappels
en er een smeuiige saus is  – bij vastkokende aardappelen, kun je een plakje pletten zodat deze de saus bindt

Serveer het met donker biologisch brood,  droge zwarte olijven en natuurlijk    de gemarineerde sardientjes.

 

Advertenties

15 thoughts on “Tajine met aardappel en vis

    • Is het ook.
      En verder is het gezond, licht en uitstekend geschikt voor mensen
      die op hun gewicht moeten letten.
      Dit gerecht is de volgende dag nog lekkerder, dus maak gerust een
      royale hoeveelheid, zodat je de volgende dag niet hoeft te koken.

      Invriezen kan niet.

      • Kook meestal royale hoeveelheden en het gaat op.:-((
        Gelukkig dat dit dan een recept is voor mensen die op hun gewicht moeten letten:-)
        Ga het volgende week op het menu zetten

  1. Het is morgen mijn kookbeurt. Heb alles in huis, moet alleen nog de vis en grote winterwortel halen.

  2. Dit moet ik bijhouden want ik wil absoluut tajine klaar maken maar vind hier niet het goede kookgerief. Zal eens naar Brussel of Antwerpen moeten vrees ik. Het ziet er heerlijk uit en het Marokkaanse eten was heerlijk in Marokko!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s