Gemarineerde marokkaanse sardientjes

ingredienten:

  • 1 citroen
  • bosje koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder,
  • 1 theelepel paprikapoeder,
  • 3 knoflooktenen
  • een pepertje
  • zout
  • tarwebloem
  • pond goed schoongemaakte niet al te kleine sardienen

Bereiding Marinade/Vulling:

mocht je over een vijzel beschikken,
wrijf dan de knoflook, de kruiden, het citroen,het zout en de koriander
zo fijn mogelijk, net zo lang tot alle ingredienten goed gemengd zijn
en de koriander goed geplet
doe de marinade over van de vijzel in een ruime schaal,
leg daar de schoongemaakte sardientjes in en schud de boel goed op,
het beste is als je voorzichtig de marinade in de sardientjes wrijft, vooral in de binnenkant.

Laat een uur (langere marinadetijd is lekkerder) intrekken in de koelkast, wel goed afdekken om geuroverlast te voorkomen,
Voor dat je gaat bakken, in een ruime hoeveelheed olie, haal je de sardienen door de tarwebloem, schudt de overtollige bloem af en leg het voorzichtig in de hete olie.

.

Is een ideale tafelpartner van de Bisara.

.

.

Advertenties

7 thoughts on “Gemarineerde marokkaanse sardientjes

  1. Tips:

    tip 1: Als je de vis op de markt of bij de visboer koopt, vraag dan of hij/zij de sardienen schoonmaakt en ontdoet van de ingewanden.
    Je mag het ook zelf doen, maar dat moet dan wel een favoriet klusje van je zijn:)

    tip 2: Heb je geen vijzel, dan voldoet een vork ook. Het belangrijkste is dat de ingredienten goed mengen en de koriander en knoflook goed geplet zijn.

  2. Dank je Assyke!
    Sla dit recept ook op en ga het ook maken,,met de Bisara ,als ik ergens sardines op de kop getikt heb

  3. Pingback: Tajine met aardappel en vis « Assyke's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s