Spelen met de Tijd

Nadat alles gezegd en gedaan was, liep hij de deur uit. Terwijl ik bezig was met mop en emmer en geen meubel meer op zijn plek stond, hoorde ik hem boven van vertrek naar vertrek gaan, rommelend in laden en kasten. Toen hij zijn jas en autosleutels pakte was de informatie compleet.
Hij ging weg en wanneer hij terug zou keren was een vraag die in de emmer verdween. Die gooide ik leeg in de tuin. Het vuil van het oude jaar had het dweilwater zwart gekleurd. Kruimels, brokjes ondefinieerbare herinneringen beschimmeld en bedorven. Het afval droop in beekjes over de bemoste klinkers en zou met de tijd in de aarde dringen. Maar daar ging ik niet op wachten. Ik sloot de achterdeur en deed de thermostaat een streepje hoger. Ook zo zou de vloer wel drogen en hoefde ik niet langer in de vochtige kou te wachten op de voortgang van mijn huiselijk leven.
Hij was weg. Maar de honger knaagde even goed. In de opgeruimde keuken smeerde ik een boterham of twee, waarvan ik een halfje deelde met het overgebleven kind. Dankbaarheid was mijn deel en een clownsgezicht was zijn deel, al wat ik op dat moment echt te geven had.
Natuurlijk zou ik moeten nadenken. Maar moest dat perse nu. Er moest zoveel gebeuren. Zoveel taken die om mijn aandacht schreeuwden en dat zouden blijven doen als ik ze bleef negeren.  En dan was er nog mijn behoefte aan verpozing. Een momentje voor mezelf. Nee, ik hield mezelf niet voor de gek. Gepokt en gemazeld wist ik dat de realiteit wel zou komen.  Ooit hadden we afgesproken dat die op zijn beurt zou wachten tot de klok middernacht zou slaan.

8 thoughts on “Spelen met de Tijd

 1. Een lading is voelbaar al denk ik niet te weten wat er precies aan de hand is, maar dat hoeft ook niet.
  Ook denk ik dat dit verhaal niet persé over jezelf hoeft te gaan.

  Een goed schrijver laat veel over aan de invulling van de lezer. Belangrijk is dat je wordt gepakt en dat word ik.

  Zalig Nieuwjaar, Asssyke.

 2. de klok slaat 12.00 uur.

  Gerommel aan de voordeur.
  Gerommel in de gang.
  Gerommel in de keuken.
  Gerommel op de bank.

  Vanuit de keuken verspreidt zich een rozengeur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s