Generale rotjes bij de buren

De Generale Repetitie Oudejaarsavond hebben we achter de rug. Dronkenschap,  Hazesdecibellen, dito trillingen én de kwajongensachtige rotjes op de vroege ochtend…het hoorde er vannacht allemaal bij.
Blijkbaar.
Het is ons eerste jaar hier, dus of er iemand jarig was of de ouders waren van huis, joost mag het weten.  Als ik over mijn irritatie heen was, betrapte ik mezelf zo nu en dan op een neurietje op benny nijman of andere ouwe bekende. Sas was gillend bij ons in bed gekropen toen de rotjes hun aandeel leverden aan de feestvreugde. Daar had ik het knap druk mee, om hem vanonder mijn voeten vandaan te halen, bang dat hij oververhit zou raken of vertrapt onder mijn dwangmatig meedansende voeten.
Ik hoop van uit het diepste van mijn slaapbehoeftige hart dat er gister niemand jarig was. Incidenten zijn nog net verteerbaar. Op herhaling zit niemand te wachten.

15 thoughts on “Generale rotjes bij de buren

 1. De herriemuziek ontbreekt hier nog, verder is het al wekenlang geknal. Verkeersborden en openbare vuilnisbakken zijn al gesneuveld onder het rotgeweld.
  Aso gedrag, elk jaar opnieuw om deze tijd.
  Geen incident, dus, hier…….en dier én mens lijden er onder.
  En de politie…kijkt lachend toe en doet er geen moer aan.

 2. Toevallig zeiden man en ik vlak voor we naar bed gingen dat de bommen van vorig jaar en de jaren daarvoor
  dit jaar waren uitgebleven en dat het zo rustig was. Ja, zei hij, strengere controles.
  We hadden onze oogjes nog niet dicht of…:(((

  • we hebben natuurlijk wat dagen gemist
   maar het leek toch rustiger, ook vannacht veel siervuurwerk
   een handvol rotjes, maar nauwelijks een strijker of ander zwaar spul te horen
   hoop dat het tot de ochtend zo blijft:)

   dat van die verjaardag weet ik,
   het kan nog erger, op 1 januari jarig zijn
   klokslag 12 uur oudejaarsavond cadeautjes uitdelen:)))

  • ik zit met een huis en een keel vol rook:)
   niet lief nee….

   morgen maar extra lief zijn voor de kat
   en hem uitleggen dat mensen nou eenmaal niet te begrijpen zijn

 3. Tot nu toe erg rustig hier, maar nu beginnen de carbidbussen. Hele salvo’s, maar gelukkig wel een kliometer of twee hiervandaan.
  Wens je een goede nacht vandaag en het beste voor het komende jaar.
  Groet Luuk

 4. In Antwerpen mag geen vuurwerk worden afgestoken. Wie het toch probeert, daarvan wordt het in beslag genomen door de politie. Normaal werkt dit heel goed. Heb nog geen knal gehoord dit jaar. Vanavond eens polshoogte nemen in het centrum hoe het daar dan is. Beste wensen voor 2012!

  • Johan,
   dank je, jij ook
   het zou leuk zijn als er een gezamelijk vuurwerk werd afgestoken zoals
   in amerika, verzamelen op een groot plein en dan genieten
   das andere koek dan al die losse enkel vuurpijltjes

 5. Vanuit deze kant: alles nog vrij rustig. Vanaf vanochtend vroeg wat gerommel en geplof. Kunnen de katten er alvast een beetje aan wennen want vanavond gaat het hier goed los en ik ben dan niet thuis. Meestal overleven ze het wel, kruipen weg op zolder of een ander veilig plekje. Hebben dan ene dag nodig om weer bij te komen.
  Goed beleid daar in Antwerpen. Hoorde er over op de radio. Veel beleidsmakers zouden dat hier ook willen, maar ze geloven niet dat die eigenwijze kaaskoppen zich op die manier de wet laten voorschijven. Een verworven recht om iedereen de stuipen op het lijf te jagen laat je niet zomaar afpakken. Ze zouden moeten beginnen om er accijns op te heffen, zoals je betaalt voor benzine en sigaretten.

 6. Hier ziet alles, op dit moment, blauw van de rook.Jonge kinderen die gillend van spanning, wegrennen om vervolgens te genieten van die rotknal.Je geld wegknallen en je lucht vervuilen.Nog even, dan is het weer voorbij en wordt het gewoon zondag, gewoon maandag.Rustgevende gedachte.
  Ondertussen, van harte een goede jaarwisseling, sterretjes voor de kindjes en volgend jaar een goede gezondheid en veel dromen.Groet!!

 7. Ach, we geven zo als natie in elk geval aan, dat het kabinet Rutte nog heel veel geld kan halen bij het volk. Zo lang we het ons kunnen permitteren om 65 miljoen te verknallen, kunnen de belastingen best omhoog.

 8. Joost sr mag het dan wel weten, maar weet echt helemaal van niks en zit met angst en beven de knallen af te wachten op de grote parkeerplaats achter zijn appartement. Gelukkig heeft hij geen Sas meer die hij zou kunnen vertrappen en ook gelukkig heeft hij niets met huisdieren die hij deze nacht gerust zou moeten stellen! Mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar met al zijn nieuwe kansen! Voor jou en Sas en al de jouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s