Tajine kipcitroen en gemengde groente + Update

Mededeling: Bijdragen voor de maandelijkse schrijfopdracht zullen na het weekend gebundeld worden.

……………………………….

Nou het staat op het vuur:)

Voor de hongerigen een inkijkje in de keuken:

kip

olijf-  of gewone olie

zout, zwarte peper, gember en koenjit (of saffraan als je er aan kan komen)

een paar flinke uien, in vieren in de pan

en sukkel was de knoflook vergeten:)

drie tenen als het om een halve kilo kip gaat

scheutje water

fruit het even op laag vuur

en doe er dan na een paar minuten

meer water bij, zodat de kip onderstaat

deksel op de pan en laat de boel rustig

een uurtje op staan op laag temperatuur.

als de kip gaar is, kun je hem eruit halen

en in een afgedekte kom doen

vervolgens doe je een paar stukken grof gesneden

vastkokende aardappels, dikke repen winterwortel

in de uimengsel

wat water erbij als dat is ingekookt

en laat het vervolgens weer op zeer laag temperatuur

op het vuur staan

hou wel in de gaten dat door de aardappels er niets aankoekt

zijn de groentes bijna gaar, doe er dan een paar zeer dunne schijven

citroen bij en gooi de kip er ook bij, zodat de smaken optimaal kunnen mengen

als alles gaar is laat je het het liefst nog een middag staan (een dag van te voren is daarom aan te raden)

voordat je het opdient

serveer het op een grote ovalen schaal en leg groene olijven tussen de schijfjes citroen er bovenop

eten met biologisch volkoren brood!

21 thoughts on “Tajine kipcitroen en gemengde groente + Update

  1. Hmmm klinkt heerlijk, ik neem dan zoete aardappels met weinig koolhydraten, al weet ik nog steeds niet waar ik ze kan bekomen hier in deze contreien……(ik denk steeds dat ik tweet en op moet houden) 🙂

    • ach wat maakt het uit,
      dan tweet je toch 2 of drie keer
      zoals gewoonlijk eigenlijk:)

      als je zoete aardappels neemt
      wordt het wel een ander gerecht,
      ik zou de olijven dan wel weg houden

    • nee, dan is het geen tajine van kipcitroen:)))

      het lastige van vegetarisch is dat er geen bouillon is,
      en daar heeft de tajine het van nodig
      maar experimenteren mag natuurlijk, ga je gang
      als je gepekelde citroen neemt, dan compenseert dat
      het gemis van bouillon

    • ben je allergisch voor uien?
      dit soort gerechten drijven erop

      kom nou, de een vraagt of het vegetarisch kan
      en de ander wil het zonder uien
      nog even en ik spring:)

      • alle gekheid op een stokje,
        als je in de keuken staat ben je toch vrij om te doen
        wat je wilt?
        prefereer je zonder uien, dan doe je dat
        probeer ook met, om het verschil te proeven:)

  2. ja, waar is de f…king knoflook?

    dank je immer alerte barbara
    in de pan is ie inmiddels al gesmolten,
    nu nog op het blogje:)

  3. Ik word altijd verschrikkelijk hongerig van dat eten uit dat land van jou. Dus ik maak een tajine, ik maak couscous, ik maak stokbrood met die hete peperpasta (harissa, toch) en ik eet dan teveel. En de volgende dag nog een keer 🙂

  4. Ik ben afgehaakt bij het fruiten van water. 🙂

    Eigenlijk gewoon omdat ik zelf experimenteer met gerechten die ik binnen 10 minuten eetklaar op mijn bord kan kieperen. Bak dus veel roer. Ingieten van olijfolie is ook niet tijdrovend en ik selecteer een kruidenmix met weinig zout. Overigens eet ik veel kipafval dmv goedkope huismerk hamburgers.

    Ik hou ook niet van kluiven. Onlangs per abuis in een restaurant gehad en zoiets sloop ik dan met vork en mes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s