Afscheid op niveau

Over een uurtje hangt ze boven Duitsland, genietend van een luchtig ontbijt. Haar kennende zal ze de hostess vragen om een extra broodje en een tweede kop met koffie. Haar vroege vertrek uit huis heeft haar normale ochtendroutine verstoord en ze zal des te meer genieten van de rust van een hapje en drankje op een presenteerblaadje.

Daarna zal ze de buurvrouw of buurman inspecteren op praatwilligheid. Als dat in orde is, zal ze de rest van de reis geen tijd meer hebben te denken aan het kleine kereltje die ze achter heeft gelaten op het vliegveld, snotterend huilend om zijn stipjes wordende oma. Een maand…voor een kinderbrein niet te overzien. Hij zal straks zijn mama vragen een vel papier in dertig vakjes te verdelen, opdat hij elke ochtend een dag kan wegstrepen. Mama zal zeggen dat dat de maand nog langer maakt. Maar hij zal winnen zoals te doen gebruikelijk.

Aan het eind van de ochtend, eenmaal weer in Nederland, zal hij tijdens de zwemles de zwemmeester vertellen dat zijn oma naar Marokko is en dat hij haar gebracht heeft. Dan moet hij een dag wachten, want op zondag zal hij niemand iets kunnen vertellen, behalve als er onverwacht iemand langskomt of als hij buiten gaat spelen. Maar het grote uiten zal op maandag plaatsvinden, vele oren zijn dan voorhanden en hij zal niet nalaten die oren goed te voorzien van informatie. Dan zijn we al twee dagen verder. Blijft de rest van de maand. Als papa en mama slim zijn dan verzinnen ze vast iets om hem af te leiden en hem door de eerste golf van heimwee heen te loodsen.

Nog leuker zou het zijn als het mooi weer is in september. Vitamine D is het toverstofje om welk leed dan ook maar te verzachten, al was het maar met een briesje.

Nu eerst nog uitzwaaien.

11 thoughts on “Afscheid op niveau

 1. hij onthoudt alles, je onthoudt zo wie zo uit je jeugd heel veel,
  als het indruk heeft gemaakt
  daar komt nog bij, dat hij alles voortdurend verbaal herkauwt
  dus die harde schijf wordt regelmatig gebackupt:))

 2. Dus oma is geweest? Had ik wel naast willen zitten, ben meestal in voor een babbeltje als ik reis, gaat het lekker snel.
  Kinderbreintjes zijn reuze flexibel.

 3. nee, dit is mijn moeder, zijn ik-zie-haar-elke-dag-oma- en nu gaat ze héééél lang weg
  zijn andere oma wóónt in marokko en zij zal dit jaar misschien op bezoek komen, wie weet

  • Oh, dan is het zeker een grote gebeurtenis voor dat kleine manneke!!!
   Dacht dat oma over was gekomen en niet te lang wilde blijven, zelf heimwee of zoiets:-)

 4. Wat een lief verhaal. Kinderen zijn altijd dol op hun oma’s. Mijn moeder was vandaag op bezoek en ze woont gewoon in Nederland, maar het afscheid van de kinderen kent een vergelijkbaar patroon. Iedereen die het horen wil, ook als die het niet wil, krijgt tot in detail te horen wat ze met Oma hadden beleefd. Ook al is het maar een chocolaatje eten bij de thee.

 5. Tja, 30 dagen gaan best snel, maar inderdaad met een beetje zon, zal hij snel andere dingen willen doen…

  Zoals je al gemerkt zult hebben, web-log doet er een beetje lang over… dus ik heb een eigen domein genomen en ben daar nu aan het bloggen… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s