Rood was de kleur van liefde, ooit – deel 2

De rotzak.
Maanden had hij haar al in de tang. Ze voelde de afdrukken overal, in haar keel het meest. Maar wat te denken van haar borst en het hart eronder?
Dat ze een moeilijke vrouw was, dat wist ze. Maar ze was eerlijk en altijd toegankelijk voor hem. Had hij haar willen bereiken, haar willen raken op een lieflijke manier dan zou ze dat hebben gevoeld. Misschien had hij dat ook wel. Hoe kon ze zo zeker zijn dat hij het niet had geprobeerd. Hoe kon ze zeker zijn dat ze zo toegankelijk voor hem was. Kon zij zien wat hij zag? Nee…daar kon ze niet zeker van zijn.
Waar ze wel zeker van was, was dat hij geen duidelijke taal sprak. En dat hij nu communiceerde door middel van dreigementen. Paspoorten die in zakken werden gestoken, weekendtassen die werden ingepakt en kinderen die werden ingeladen in autostoeltjes. Zogenaamd op weg naar een binnen- of buitenspeeltuin.
De angst, de paniek waar zij mee achterbleef werd weggewuifd. Haar reacties na afloop overtrokken. Maar het dreigement was nog altijd daar. Uitgesproken in een taal die alleen moeders verstaan.

Advertentie

12 thoughts on “Rood was de kleur van liefde, ooit – deel 2

  • een dreigement is heel persoonlijk,
   vaak gericht is op de zwakke plek
   en enkel hoorbaar voor degene voor wie die bestemd was

 1. Als dat maar goed afloopt. Vast niet.

  ((Sorry Assyke, even er tussendoor mijn eigen onderzoekje: Spuit11, waarom is jouw avatar hier wel zichtbaar en de mijne niet? Of zien wij allemaal iets anders? Ik zie hier wel de avatar van Assyke en Spuit11, maar Athy lijkt iets te bezitten dat het systeem bedacht heeft. Net als dat tekeningetje dat er bij mij verschijnt.))

 2. Nog even & nogmaals met excuses, Assyke.

  ((Alleen kan op mijn tekening-avatar doorgeklikt worden naar een foto van Plopje. Die heb ik vorige week verwijderd uit mijn gravatar-account omdat de NRC ermee aan de haal ging. Athy heeft vermoedelijk helemaal geen gravatar-account en de mijne onthoudt iets, maar alleen voor deze site. Bij de NRC zijn (gelukkig) al mijn trollen blanco geworden. Maar wat is het mechaniek hierachter? En waarom ziet niet iedereen hetzelfde op zijn/haar scherm? Apie ziet Plopje soms wel en soms niet. Dat zal wel met cookies of zo te maken hebben. Maar hoe de verbanden liggen, ik weet het niet. Ik geef het op.))

 3. De kleur van de dood

  Je kan gek worden
  van elkaar en vind dan maar
  eens de schakelaar

  Soms is het de knop
  waardoor je gek op elkaar
  wordt, die werkt als rem

  Maar als een grens is
  overschreden, is die knop
  lam van het geweld

  Alles wordt gekleurd
  door de woede, duivels rood,
  een lap voor de stier

  Breinen malen door,
  lozen de harten leeg voor
  het eigen gelijk

  Als de spelregels
  op zijn, dan is het oorlog
  en wie wint verliest

  Ook als je bijlegt
  na al het geweld, bloedt er
  iets voor eeuwig dood

 4. Zo hey, ik voel de angst, en hoop op een vervolg van dit spannend verhaal… wil weten hoe het voor deze vrouw afloopt…

 5. Rood is de kleur waarin je staat bij de bank als je aan het einde van je geld nog een stuk maand overhebt en gewoon doorgaat met leven

 6. Ach, er zullen ook wel eens moeders met kinderen vertrekken waar vaders over het algemeen best van goede wil zijn toch? Het is van alle tijden en komt al heel lang voor. De kinderen als wapensystemen om het bastion van de gekwelde liefde of daarop volgende haat te slechten. Intrigerend geschreven….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s