Mindful toegegeven

Geluk is afhankelijk van een heleboel factoren.

De rol van hormonen en neurotransmitters valt beslist niet te bagatelliseren.
Maar soms kunnen uiterlijke omstandigheden of veranderingen net zo´n ingrijpende invloed hebben op hoe je je voelt.

Het chemische proces dat voelen is, heeft uiteindelijk met al die factoren tegelijk te maken.

Als we klinische depressie of manische depressie tenminste buiten beschouwing laten.
Verhuizen bijvoorbeeld naar een knus woninkje in een leuke straat.

Was Manassyke aanvankelijk vooral op zoek naar een groot-groter-grootst woning, blijkt nu
juist de compactheid van ons nieuwe huisje voor veel woonplezier te zorgen.
Al is de aankomsthal voornamelijk een doorgang die je in de woonkamer lanceert en is dat niet altijd een even aangename zinsbeleving, zo klein als de hal is zo klein is in het groot bezien ook dit ongerief.
Kende ik vogels enkel van horen zeggen en van de fotoblogs, nu levert een blik naar buiten of een zitje op het terras bijna voor honderd procent zekerheid een of andere verrassing op.

Leuke verrassingen in de schrikgedaante van een reusachtige voorwereldse kikkerslikker of en dat hoort er ook bij, in de vorm van een slechtgetimede vogelpoeplancering, op bijvoorbeeld mijn schouder om maar een willekeurige locatie te noemen.
Ik verheug me nu al op de winter. Zo vaak krijg ik niet de gelegenheid om voor Weldoener te spelen. En wie weet hangen we volgend jaar ook nog een nestkastje op. Een vogelboekje in het bezit en het tuinleven kan niet meer stuk.
Kortom.

Het was een goede beslissing.

En al heb ik wat achter me ligt nog niet goed en netjes afgesloten, door op een bevredigende manier afscheid te nemen van de exbuurt, ik kan toch zeggen dat ik me mindful, zoals het blijkbaar hoort, realiseer dat het nu goed is zoals het is.

10 thoughts on “Mindful toegegeven

 1. het moet even bijkomen..alles
  je verheugen op de winter is levensvreugde
  met in gedachten: wintervogels op bezoek…..

 2. Ik heb niet voor groot, maar voor betaalbaar en een leuke locatie gekozen. Ben ik nog altijd behoorlijk tevreden over. Geen voortuin, maar direct een smal stadsstraatje langs m’n raam. Daar was ik snel aan gewend en dubbelglas doet wonderen. Ik heb wel een dusdanig kleine gang dat ik mijn jas buiten al uittrek. En ook hier dagelijks veel vogellawaai in het achtertuintje. De kruipafstand tot de binnenstad en een mooi park vind ik optimaal. Auto’s hoor ik hier niet. Op het dorp waar ik eerder woonde was dat wel anders. Daar zat ik niet graag in de tuin.

  Of iets gezellig en leefbaar wordt hangt van je eigen (positieve) instelling af. Een groter huis, grotere tuin en dus meer afstand tot de buren zijn niet bepaald gezelligheidsverhogend. Veel plezier in je nieuwe woning!

 3. Assyke, blij om dit te lezen, het is een begin. Ik heb er nog over nagedacht, na je vorige blog. Trek er maar een jaar voor uit, dan heb je alle voor- en nadelen op een rijtje, ken je je huis beter en de mogelijkheden en ben je echt in staat het naar je hand te zetten. Vinden de jongetjes het fijn, een tuin? En geluk/ Zit ‘m in hele kleine dingetjes. Groet van Athy.

 4. Ik heb een hoekhuis met tuin voor, achter en aan de zijkant en kan me een huis zonder tuin niet voorstellen. Heerlijk in de tuin ontbijten en genieten van de vroege vogels die rustig blijven zitten als ik buitenkom met mijn ontbijt.

 5. Pas je op Assyke, met dat vogelvoeren in de winter. Je maakt de natuur afhankelijk van je vetbollen en pinda’s en dat is misschien wel goed voor jouw hormoonhuishouding, maar minder voor de neurotransmittors van het gevederte.

  Ceesgegroetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s