Improviseren terwijl je slaapt

Een onverwacht etentje.

Meestal weet ik een paar dagen van te voren als er mensen komen eten, maar vanochtend aan de telefoon, kwam het eruit voor ik het wist…

-waarom komen jullie niet hierheen, dat is voor jullie makkelijker dan voor ons en Sassa is niet helemaal lekker. Dat maakt toch niet uit, dan eten jullie gewoon hier, in plaats wij bij jullie…

Dat was gelukkig geen probleem.

Ik zal rekening moeten houden met wat ik reeds in huis heb. En dat is natuurlijk altijd nog aanzienlijk minder dan er in de schappen van de super ligt.

Gelukkig had ik vanochtend  boodschappen gedaan, dus het is niet helemaal schraalhans keukenmeester.

Ik ben de trotse bezitter van een kleine kilo aan pangafilets. Ik heb van die heerlijke vruchtenmousse gekocht bij de AH…hopelijk heb ik daarvan genoeg voor ons allemaal. Hoewel,  ik heb genoeg vers fruit, misschien kan ik de mousse in een grote schaal doen en uitgebreid garnituren met de mandarijntjes en de peertjes? Ja, het klinkt allemaal wel erg simpel…

Misschien moet ik de filets maar grillen, met een paar schijven tomaat en koriander…hmmm…pasta met gemengde groenten…aaaahhh en een soepje vooraf, want ik heb nog een bakje sterk getrokken bouillon in de vriezer…

hé, volgens mij komt het wel goed…

improviseren is eigenlijk mijn sterkste kant, maar de laatste dagen lijden we allemaal nogal aan een acute vorm van slaapgebrek. Sassa heeft serieus last van zijn tandjes. Jammer dat hij nog niet kan praten, want ik zou dolgraag willen weten, waarom die tandjes vooral s´nachts opspelen.

Maar goed, aan de slag…en geen stress alsjeblieft{#}

.

uit de ouwe rommelkist

27-12-2008

4 thoughts on “Improviseren terwijl je slaapt

    • hé athy, ik was net bezig je te antwoorden op mijn vorige bericht, maar daar ging iets mis
      de toetsen van de laptop zijn overgevoelig:)

      jan de stripman had vandaag een blogje over simpel koken om jonge mensen over de streep te halen,
      al die kookprogramma´s en tijdschriften geven het eenvoudige handwerk in de keuken teveel glamour waardoor
      de drempel juist hoger wordt

      daarom maak ik zelf ook niet graag iets van een bestaand recept

    • haha het waren grote eters en het was maar net genoeg voor iedereen,
      pasta is licht en die pangafilet stelt ook niet veel voor qua vulling
      of ze naderhand naar de snackbar zijn gegaan weet ik niet:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s