osama, de nieuwe elvis

Hoe voorkom je martelaarschap?

In elk geval niet door een mythe te creeeren en dat is precies wat de VS nu doen.

Foto´s van een aan flarden geschoten mens zal ophef geven. Daar hoef je verder geen twijfel over te hebben.

De bloeddorstigen onder de wereldbevolking die de geschoten mens niet konden luchten zullen een smakeloze orgie houden.

Want bloed en dood van de vijand  moet worden gevierd.

De bloeddorstigen onder de wereldbevolking die  de geschoten mens aanbaden zullen eveneens een smakeloze orgie houden.

Want bloed en dood van je geliefde moet worden gewroken.

Maar het prettige van een orgie, hoe verwoestend ook,  is de uitputting.

Uitgefeest en uitgewroken zal men verveeld over gaan tot de orde van de dag.

Wat  onmogelijk kan als het gerucht blijft rondspoken dat elvis nog leeft.

25 thoughts on “osama, de nieuwe elvis

 1. We leven in een trieste wereld Assyke meer kan en wil ik er niet over zeggen….

 2. Ondanks onszelf, Assyke, zal alles zijn beloop krijgen zoals het is verankerd in het verleden, dat wij ook ondanks onszelf hebben gecreëerd. Wij leren nl. niet van ons verleden en heden.Groet van Athy.

 3. Zoals je aangeeft is de manier waarop de Amerikanen het aangepakt hebben voer voor complottheorieën.
  Het lijkt wel of ze het erom doen.

  Het ware beter – en humaner – geweest als men Bin Laden gearresteerd en voor het Internationale Gerechtshof gebracht had.

 4. Juichende mensen in de straat zien er overal en ten alle tijden hetzelfde uit, niet bijster bedachtzaam en inwisselbaar. De nabestaanden van 9-11 waren wel de minst blijen, en niet inwisselbaar.
  Die hele actie, standrechtelijk vonnissen ipv voor het oog van de wereld berechten, en dan overboord ermee, duidt op een korte termijn-plan, dat nog een staartje kan krijgen.
  http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/geoffrey-robertson-why-its-absurd-to-claim-that-justice-has-been-done-2278041.html

 5. Net in de bieb een heel gesprek hierover gehad met een goedopgeleide Marokkanse man op leeftijd. Ik heb altijd afwijkende ideeën, maar hij kon zich daar goed in vinden. Zal er dus wel een keer over loggen.

  Een van mijn ideeën is dat Osama de USA in verlegenheid kon brengen bij een rechtzaak. Verder kwam deze aanhouding/aanslag me net iets te kort na de ‘Arabische lente’ en de vertoning van Obama’s geboortebewijs. De USA levert dus erg veel ingrediënten voor complotdenken. Het wordt afwachten wat er in Wikileaks komt. 🙂

 6. Wat als Osama levend en wel voor een rechtbank had moeten verschijnen? Dan zou er ook een orgie van geweld zijn ontstaan om hem te bevrijden.

 7. JA GOED GESCHREVEN….en wie zijn nou de echte terroristen?

  De mens bestrijdt het kwaad in zichzelf….

 8. @Johan, dus de rechtspraak moet kneedbaar zijn? Voor ieder wat wils? Dat is een angstwekkende ontwikkeling vind ik. Zeker als er draagvlak voor lijkt te zijn, dan weet je zeker dat recht geen recht is.

 9. de rondgedachte voor democratie IS een gotspe.
  OBL voor het internationaal hof????? die kennen geen doodstraf.
  De grootste aanslag was in USA.; dan een rechtbank aldaar.

  Personelijk: ik zou zijn lijk verbrand, of onthoofd hebben.
  Vlgs de moslims krijgt ie dan nooit rust en zijn 72 maagden krijgt ie ook niet…

 10. ter uitleg, ik denk dat een grondgedachte van democratie een rechtvaardige rechtsspraak is, eentje die zonder onderscheids des persoons en onafhankelijk kan oordelen. Dat vind ik geen gostpe, maar ik vind het een gotspe als dat met een groot poeha wordt uitgedragen, als zijnde het beloofde land, opgedrongen met bommen en granaten, en als de grootste vijand van dit gedachtengoed uiteindelijk wordt gevonden hij zonder enige vorm van proces wordt geliquideerd. Precies zoals die vijand dat zou doen. Gotspe dus, in die zin.

 11. @Barbara: het blijft een afweging tussen recht en de gevolgen daarvan. In dit geval heb ik geen moeite met de liquidatie van Osama. Sorry, maar hij heeft ook geen mededogen getoond met de in zijn naam uitgevoerde aanslagen. Voor de goede orde: ik ben een groot voorstander van Amnesty International, maar soms ben ik iets pragmatischer in dit soort opzichten.

 12. @Johan, het hele idee van een onafhankelijke rechtspraak is dat die onafhankelijk is. Om te voorkomen dat men is overgeleverd aan willekeur. Het is een mensenrecht, weet je. En niet voor niets. En het is de openbare reden dat het westen zich tegen afghanistan en irak aanbemoeit. Niet erg geloofwaardig meer. Het hele morele overwicht van het westen is hiermee uitgehold, om maar pragmatisch te blijven…

 13. de oorlog zal wss wel gewoon doorgaan. Maar ik ben benieuwd hoe het verder gaat lopen. Welke excuses er nog allemaal vanuit beide partijen gebruikt zullen worden en welke verhaaltjes men de wereld nog gaat wijs maken

 14. Wie doorheeft dat 11 sept door de Bushbende op touw is gezet om in de aloude VS traditie het VS volk oorlogsrijp te maken is uiterst treurig gestemd over deze VS propaganda moord die inderdaad de populariteit van Obama heeft opgekrikt.
  Wij bejubelen het doodschieten van een ongewapende man zonder vorm van proces in een vreemd land.
  Wat zullen we zeggen als VS helicopters op het dak van b.v. Gonggrijp landen en hem vermoorden ?
  De VS kidnapperij met aansluitende martelarij en doodmakerij, onder de verhullende term renditie, is ook al ongestraft gebleven.
  Wie de macht heeft kan zich kennelijk alles veroorloven.

 15. Wat je ook doet, goed is het nooit.
  Voor de rechter brengen klinkt als de beste (en enige beschaafde) optie, maar dat is alleen in theorie zo bij dit soort grote zaken. Welke rechter wordt door de verschillende partijen als onpartijdig beschouwd? Zouden de Arabische landen een Amerikaanse rechter zien als onpartijdig? Of leeft er iemand in de veronderstelling dat na 9/11 de Amerikanen een levende Osama zouden overdragen aan het internationale strafhof?

  En ja, de complottheorieën zullen de wereld weer overstromen, maar dat houd je toch niet tegen. Mensen houden zich een halve eeuw na de moord op Kennedy daar nog steeds mee bezig.

  Wat mij aan dit soort dingen nog het meeste stoort is de schijnheiligheid van velen. Elke dag worden er vele onschuldige mensen vermoord bij alle mogelijke gevechtshandelingen in de wereld en worden grote aantallen mensen opgepakt en zonder enige vorm van proces gemarteld en/of gedood. Onbekende mensen. Veel van de mensen die nu de mond vol hebben over wat er met Osama is gebeurt, hoor ik daar nooit over. Mensen zonder nieuwswaarde zijn blijkbaar niet interessant genoeg voor de velen die nu hun morele superioriteit laten blijken en dat baart me meer zorgen dan de dood van een terrorist. Risico van het vak, dat wist Osama als geen ander.

 16. Daarvoor hoef je niet eens ver van huis te gaan.
  Kijk in NL; hoeveel bejaarden sterven er jaarlijks onnodig door verwaarlozing in de (euthenasie) verzorgingstehuizen?
  Hoeveel daklozen sterven er jaarlijks omdat ze geen behoorlijke medische zorg krijgen?

 17. Daarom heb ik al eerder gezegd: verbrand zijn lijk publiek, zodat de moslims zien dat niet ZIJ d wereld in bezit hebben.

  hetzelfde ga je om met een valse hond: laat hem zien wie de baas is, en zorg ervoor, dattie weet dattie straf riskeert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s