Smoezenziek

 

Zijn we weer terug bij af?

Het lijkt dat we te vroeg gejuicht hebben. Eindelijk sliep je  door. Na twee jaar lang te hebben aangemodderd was dat een ongelooflijke luxe.

Zonder gezeur, wel een hoop kusjes, glaasjes water, eindeloze kletsverhaaltjes, maar uiteindelijk sliep je dan tevreden in. Je deur stond op een ruime kier, en je kon ons horen scharrelen in de woonkamer en je wist dat alles goed was.

Tot twee maanden geleden, toen ik de fout beging, gelijk met jou naar bed te gaan, in een poging wat slaap in te halen. En voor jouw leeftijd geldt nou eenmaal: 1x doen is altijd doen.

Nu wil en kan je niet meer slapen als een van ons ook niet naar bed gaat.

De glazen water zijn niet meer aan te slepen, je raakt niet meer uitgepraat en als wij dan ons ongeduld verliezen kom je met je allersterkste argument: fafa is verdrietig en wil getroost worden…welk moederhart is daar nou tegen bestand?

Zorgelijk wordt het pas echt sinds een week of twee. Ik geloof best dat de eerste keren echt waren, je was toen daadwerkelijk een beetje ziek en moest toen in bed overgeven. De aandacht die je toen kreeg is je vast bevallen, want nu ben je op een mysterieuze wijze elke avond misselijk en moet er altijd een spuugbakje binnen handbereik zijn.

Wat moeten we daar nou mee? Het lijkt erop dat je de strijd gewonnen hebt. Want het moet wel een beetje gezellig blijven en bovendien is het dwars door alle aanstellerij heen, natuurlijk ook gewoon een hulpkreet: mama, ik ben bang, ik wil niet alleen zijn, dan word ik verdrietig…

Dus terwijl ik dit stukje schrijf ligt papa op bed te wachten. Te wachten op het vertrouwde oudemannen snurkje uit jouw ledikant. We hebben het geprobeerd, maar ook dit keer zijn we weer de verliezers…

juni 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s