partij een

Yesim Çandan
http://www.partijeen.net/video/het-gesprek-met-yesim-candan

een sympathieke lijsttrekker die de nederlandse samenleving de warmte wil teruggeven door middel van openheid en betrokkenheid.
Volgens haar beschikt elk mens over unieke eigenschappen en talenten en is het de taak van de samenleving om daar oog voor te hebben en die talenten te stimuleren en te benutten.

Nutteloze mensen bestaan niet.

http://hetgesprek.fabflows.com/media/player/gesprek_embed.swf?p=ga16605b10392b46d6f199e42db4293f2

11 thoughts on “partij een

 1. Ik heb er een paar weken geleden ook een blog aan gewijd. Sympathiek initiatief. Ben bang dat ze voorlopig niet veel potten gaan breken.

 2. @zelfstandig_journalist
  hoeft ook niet
  al hebben ze maar één zetel, als ze creatieve openminded mensen
  aan trekken, dan is dat al winst
  nederland heeft behoefte aan een nieuwe manier van denken en kijken
  naar mens en samenleving

 3. Ik ben het met je eens dat een frisse wind verfrissend kan werken. Helaas zie ik die ene zetel ook niet terug in de peilingen, maar verrassingen zijn nooit uitgesloten :-).

 4. Ja, echte vernieuwingen zijn nodig, maar waar is iedereen mee bezig, de waarde van mensen, nee de economie en daar zijn veel mensen niets meer waard.

 5. Op de achtergrond praat ze nu verder…… ze is zeker inspirerend en verfrissend.
  Maar ik vind dat er al veel te veel partjien zijn. Kan ze niet binnen een bestaande partij meewerken aan de ombuiging van sommige denkprocessen? Lijkt mij beter. Ik geloof niet in eenzetelpartijen. Niet voor Rita en niet voor deze dame.
  (ff niet ingelogd want ik ben geschorst)

 6. aanbevolen Assyke
  toch zou ik het slimmer vinden als ze zich aan zou sluiten bij een van de bestaande partijen
  ik vermoed dat weer een nieuwe partij te lang gaat duren om echt effect te oogsten
  de zittende partijen blijven en kunnen naast hun eigen mensen heel goed vrouwen met zulke idealen als collega’s gebruiken
  samen sterk heet dat!

 7. Als we de establishmentpartijen nou eens even buiten beschouwing laten met hun retoriek en demagogie dan zijn er nog wel wat pareltjes te vinden, die zoals elke zeldzaamheid geen gemeengoed worden (gelukkig).

 8. Helemaal waar! En luie mensen ook niet trouwens. Ik hoor dat vaker van colega-docenten. Die-en-die student is lui. Terwijl ze zich het laplazarus rennen voor hun bandje of in de horeca. Het is dus zaak die mensen anders te motiveren. Volgens mij word ik juist daarvoor betaald.
  Maar dat zal niet iedereen met me eens zijn…

 9. Ik heb de indruk dat deze ideeen ook in andere partijen leven. Waarom moet je daar een nieuwe partij voor oprichten? Dat levert toch alleen maar verdeeldheid op, juist het tegengestelde van wat bereikt moet worden, de ‘eenheid’?

 10. Ik wil graag even reageren op de vraag ‘waarom niet aansluiten bij huidige partijen’. Dat is wel geprobeerd, maar er is geen ruimte voor nieuwe geluiden. Partijen willen wel nieuw bloed, maar nieuw bloed wordt vervolgens gedrild tot ‘het’ net zo denkt als ‘de partij’. Daarbij komt dat we ons niet herkennen in links of rechts en niet de ambitie hebben om politicus te zijn. Juist niet. De politiek willen wij juist weer open zetten voor burgers en wij willen ruimte maken voor nieuwe initiatieven. Ondernemerschap én Idealisme. Het is EN EN, en niet OF OF.
  We moeten elkaar niet buiten spel zetten, maar juist gebruik maken van het talent van iedereen. Diversiteit is een kracht, een verrijking – we hebben iedereen nodig voor een economie die weer dienstbaar is aan mens, dier en milieu. De markt zit op slot, de politiek zit op slot, het onderwijs stamt nog uit de 19e eeuw en de zorg hebben we tot een lopende band industrie gedegradeerd. En dat gaat met de oude politiek niet veranderen.
  Vandaar Partij één, omdat we vinden dat het echt anders moet en geloven dat het ook anders kán.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s