hartepijn

jij levende schim
soldaat in een oud refrein
soms zie ik je
liggend in de sloot
algen kleuren olijvige huid
tintje blauw
is er iemand is er iemand

is er iemand

daar bij jou
op de bank in jouw bed
speaking easy
thee drinkend moppen tappend
volop in jouw leven

ik zie niemand…

Advertenties

22 thoughts on “hartepijn

  1. @k.Reintje
    ik kan er niet meer om huilen
    maar de pijn blijft
    dank je voor je mooie reactie
    droom maar fijn straks♥

  2. @wattman
    dank je
    we hebben het allemaal in ons
    maar sommigen hebben alleen de eenzaamheid als gezelschap

  3. " It is sweet to dance to violins
    When Love and Life are fair
    To dance to flutes, to dance to lutes
    It is delicate and rare:
    But it is not sweet with numble feet
    To dance upon the air!
    Like two doomed ships, that passed in storm
    We had crossed each other’s way
    But we made no sign, we said no word
    We had no word to say
    For we did not meet in the holy night,
    But in the shameful day
    ".
    Oscar Wilde
    Keep walking!

  4. @VSp
    oscar wilde, mooi gedicht
    daar voelt de mijne zich heel nederig van
    wel een man met een hoop levenservaring
    wist wat lijden was en echte eenzaamheid

  5. Volgens mij ben je in een melancholische bui de laatste tijd. Dat levert fraaie stukjes op.

  6. @zelfstandig_journalist
    een mooie ben jij zeg, een beetje profiteren van mijn melancholie;-)))

  7. Prachtig verwoord
    er zit warmte in
    naar hen
    in de eenzaamheid….
    en mooi….de foto’s van jezelf…en je kinderen…in de kolom…..er straalt liefde uit…..prachtig!
    Ik heb nog een paardebloemenrecept neergezet…….bij je antwoord.
    Vlug……voor ze weg zijn plukken; ))))
    Vriendelijks voor jou!

  8. lieve assyke
    soms is eenzaamheid je vriend,
    soms kun je beter eenzaam zijn dan met een so called friend,
    eenzaam zijn doet pijn,
    maar die so called friend,
    doet zóvele malen zeerder,
    * armen om je heen sla en je nooit meer alleen laat *
    xxx

  9. @Paul Nijbakker
    ik ga vaker gedichtjes plaatsen om jou hier naar toe te lokken;-))
    @Isis
    ik heb het gezien, maar moet je nou de bloemen een uur lang in het water laten staan?
    of een uur laten drogen in die bak?
    ik dacht altijd dat de bladeren van de paardebloem werd gegeten, in een salade
    lieve deugnietjes hé;-))

  10. @klaproosje
    en als ik nu naar de maan ga, volg je me dan ook?
    het doet me goed jou hier te zien, ik plaats jou in mijn linkenlijst
    ♥♥♥

  11. Ja beste Assyke……de gele bloemen gewoon een uur in een bak water laten staan…….dan in vergiet uitdruipen….en verder gaan met ei…etc
    O, ja…je hebt gelijk…..de verse jonge groene paardebloemen bladen zijn zeer geschikt om als sla te eten…..en is inderdaad in Frankrijk een lekker gerecht.
    pluk jonge paardebloem bladen
    wassen
    uitlekken
    bak magere spekjes uit tot nogal harde doch bijt grage stukjes…..(mijn favoriet)
    gooi de uitgebakken spekjes in keukenpapier…..droog deppen
    snij uitje fijn
    mix alles
    en besprenkel op smaak met olie en azijn…zout en peper…..
    heerlijk…..
    het heet
    pissenlits aux lardons
    (daar kan ik ook niks aan doen; )))))
    Tjauw; ))))

  12. @isis
    het is een zeer vreemde naam voor een gerecht
    maar er zijn nog genoeg paardebloemen in het veld,
    van het weekend ga ik misschien even met oudste naar een park
    hier niet ver weg, we kunnen daar dan wel een mandje vol plukken
    dank je, mijn oudste is dol op allerhande salades

  13. @Bert
    uit jouw toetsenbord is dat een geweldig compliment
    beschouw je toch een beetje als de dichter van het vkblog
    en Dianne niet te vergeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s